Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

2014. június 28.

 

2014. június 28. szombat

13:22 AZÉRT - Gondoltam azért irok erről egy gondolatot, hátha nem csak nálam tűnik fel. Most irja egyik munkatársam aki épp napokat töltött a kórházban hányás-hasmenés tünetek okán, amelyek durvábbak voltak minden eddiginél: "tele volt a kórház hányó fosó emberekkel az egész országban ez van, külföldieket is hoztak be. Azt mondja az egyik nővér: "Mindenki hozzánk jár fosni. Nem is tudtam, hogy ilyen koszos ország vagyunk." - Ehhez azt tenném hozzá, hogy az étrend is változik, napon belüli émelygés bármire, az ételek közül már nem tudod mi az amit megennél és kivánnál és mi az amit nem birsz. Az amit meg birsz enni és amit kívánsz az nincs találkozási pontban. Nem tudom mondani hogy csak a főtt étel, csak a hús étel, csak az ilyen étel, csak az olyan. Egyszerüen nem tudom mi a pontos irány. Ugyhogy mindenki kisérletezik. Összességében szellemileg azt mondanám amire már évek óta készülünk itt a TH-n, hogy átmosódik az összes dzsuva ami csak az örökségünk része, és ez akkor kollektive jön éppen. Nem baj, utána kitisztulnak a dolgok. 

- 13:26 ZILAHY - A valamit visz a víz c. regény felolvasása után nagy szerencsémre rátaláltam a műből készült 1943-ban forgatott filmre, ahol Karádi Katalin és Jávor Pál a két főszereplő. A film nagyban követi a könyvet, bár a mű sokkal sejtelmesebb és kevésbé konkrét, meghagyja az olvasónak hogy a szálakat ő rakja össze. A film ellenben sokkal direktebb, "jobban" vezetett, már ami a film ehetőségét jelenti. A műhöz képest szájbarágósabb a nyomvonal, de tiszta így is és megőrizte az író szándékát is. A film a youtube-on elérhető. A hangoskönyv pedig a szerveren - de pár hét múlva a youtubeon is. 

- 13:27 Ma estétől, délutántól már egyenes kieséses a Foci VB. Izgalmas napok elé nézünk, már akit érdkel ez az élmény. Ma van a napja hogy 100 éve lelőtték a monarchia örökösét. 4x lőttek rá, mire sikerült eltalálni. Semmi sincs véletlenül, minden terv szerint halad(t). Vajon mit üzen ez a mának? Változott valamit a terv azóta ezekben a fejekben?