Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

2014. június 13

 

2014. június 13. péntek (Telehold)

 

- 22:50 Nyilvános hirfolyammá lép elő mostantól a Fényösvény projekt. Péntek van és 13-a, mint 1307-ben amikor a templomosokat "lefejezték" Európában és Franciaországban. Bár az októberben volt. (és Telehold is van)

- 22:52 HOLLAND SIKER - Az első mérkőzés amit megnéztem a csak tegnap indult Foci VB-n, és máris nem bántam meg. A Holland-Spanyol 5-1 lett, ahol a spanyolok azt az 1-et is egy 11-esből szerezték. A holland gólok fele világklasszisúak voltak, a többi pedig szép. A hatodik holland gólhelyzet csak nagy szerencse árán nem talált be. A második félidőben monszuneső esett, amit ugy tűnik a hollandok kezeltek könnyebben, hiszen 1-1-gyel fordultak még a szünetben. - Van Persie fejesgólja szerintem a VB egyik legszebb góljára esélyes.

- 23:12 AZ ELLOPOTT KOPONYA - Mikor itt volt a kristálykoponya fesztivál pár éve és Skóciából behozták Kyabje Kalu koponyáját (keleti buddhista mester) akinek ivócsanakká lett átalakítva a csontja, szóval akkor sokat volt a kezembe, még cikket is közöltem erről a Magyar Világkép Kutatóban. Emlékszünk amikor Kádár János sírját is feltörték és elvitték a koponyát. Nos, most amikor Tisza Istvánnak a nemzet főterén szobrot avattak, kiderült hogy Tiszának is feltörték a családi kriptában lévő sírját és nem a mandzsetta gombokat vitték el hanem a koponyáját! Erről a misztikus hátsó okról és Tisza személyéről beszélt Gerő András történész 9 percben a tegnap reggeli egyik műsorban. Egyszer érdemes hallani.

- 23:14 LEVELEKBŐL: Júlia: Amit megfigyeltem, hogy ez idö óta a környezetemben élö emberek szabályszerüen felborulnak, föleg lelkileg, de testileg is. Közeli ismeröseim között kiújultak a pszihés megbetegedések, tombol az aggresszió és még gyermekeik sincsenek ezalól mentesitve. "Kapkod fühöz-fához, szalad a vargához....." ùgymond, de süketek és vakok, ami a megoldást illeti.

- 23:17 NORMANDIA UTÁN - Igaz ugyan ez 7 napos felvétel, de pár percben a legjobb külpolitikai elemzőnktől, Nógrádi Györgytől hallhatjuk hogyan alakult a Putyin-Obama-Merkel-Hollande-Cameron és az uj ukrán elnök villámtalálkozóinak stratégiai háttere a múltheti normandiai ünnepség közben és után.

- 23:30 IRAK - Az Irakban kialakult váratlan helyzet mindenképp figyelmet igényel. Egy jelentős olajfinomító iszlám harcosok kezére került, de persze ez csak a jéghegy csúcsa. Obama máris katonai beavatkozást fontolgat. "Az Iraki és Levantei Iszlám Állam (ILIÁ) nevű szunnita fegyveres szervezet az utóbbi napokban egy villámhadjáratban elfoglalt több fontos várost, köztük Moszult, az ország második legnagyobb települését, és bejelentették, hogy Bagdad ellen vonulnak. A lázadók csütörtökön délelőtt már kevesebb mint száz kilométerre voltak az iraki fővárostól." (napi)  

- 23:42 A Fényösvény 1.0 projekt 2014. április 6-án indult amit Libánfalváról indítottam el (Görgényi havasok). A Fényösvény 2.0 május 6-án váltott és most június 13-án felértünk a Fényösvény 3.0 szintre. Ez gyors volt. Köszönöm. 

- 23:49 MEGHALT DAVID ROCKEFELLER - A híres olajmágnás, John D. Rockefeller, a Standard Oil alapítójának 64 éves dédunokája a Maine állambeli Falmouth-ba hazafelé tartott New Yorkból, amikor magángépe reggel nyolc óra körül néhány kilométerre a repülőtértől lezuhant. Nagyon rosszak voltak a látási viszonyok. David a 99 éves édesapja születésnapját ünnepelte New Yorkban. (Blomberg/Napi)

- 23:50 ÁLMÁBAN MEGHALT GROSICS GYULA - A legendás magyar válogatott kapusa ma 11:20 perckor. 88 éves volt.